Size nasıl yardımcı olabilirim?
Dijital Oyunlar

2021 Yılı Güvenli İnternet Günü Etkinlikleri Kapsamında Eğiticilere Yönelik Online Eğitim

11 February 2021, Thursday 13:29 | 865 görüntüleme

Uzmanlar tarafından 2021 Güvenli İnternet Günü kapsamında 9 Şubat 2021 tarihinde eğiticilere yönelik online olarak gerçekleştirilen seminerlerde "Dijital Sağlık, Dijital Güvenlik ve Dijital Hak ve Sorumluluklar" konuları anlatıldı.

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Tosun, özellikle Pandemi döneminde internet kullanımıyla birlikte dijital tehditlerin de arttığını ifade ederek dolandırıcılık uyarısı yaptı. Dijital tehditlerin fiziksel, psikolojik ve ekonomik olarak bireyleri etkilediğini ifade etti.

Aşırı ve asılsız bilgi veya haber salgınının, toplumda korku ve paniğe yol açarak, esas salgının yönetimini zorlaştırdığını ve infodemi kavramının ortaya çıktığını ifade eden Nilgün Tosun, Bu tür haberlerin asla dikkate alınmaması gerektiğini belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Güvenli İnternet Merkezinden Dijital Sağlık konusunda eğitim veren Psikolog Gülşah Aksakallı, özellikle pandemi döneminde internet ve teknolojik aletlerin kullanımın arttığını belirterek, aşırı internet kullanımının psikolojik ve fiziksel olarak olarak bireyler üzerinde etkilerine değindi. Aşırı ekran başında kalmanın fiziksel olarak bireyleri olumsuz etkilediğini, göz sorunlarına neden olduğunu belirtti.

Aksakallı sunumunda, aşırı internet kullanımının zamanla yeme problemine ve devamında obeziteye yol açabileceğini, uyku problemlerine sebep olabileceğini söyledi. internet başında geçirilen uzun sürelerin zaman içinde problemli internet kullanımına yol açacağını ve devamında da internet bağımlılığı durumunun ortaya çıkabileceğini ifade etti.

İnternet bağımlılığı hakkında detaylı bilgiler veren Aksakallı, internet bağımlılığı durumunda uygulanan tedavi yaklaşımlarını örnek vakalardan örnekler vererek anlattı.

09.02.2021

Yorumlar

  • Henüz yorum yapılmadı. Hemen düşüncelerinizi yazarak ilk yorumu siz yapabilirsiniz.
Yorum yapın
  • Doğrulama için e-posta adresinizin gerçek ve size ait olması gerekiyor.
  • E-posta adresiniz kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmayacak, gizli kalacaktır.
  • Görünecek ad alanı için gerçek adınızı kullanmak zorunda değilsiniz.
  • İnternet üzerinde yapacağınız her işlem için IP adresinizin kayıt altına alındığını unutmamalısınız.
  • Yorumunuz yayınlanmadan önce editör onayından geçecektir.
lightbulb_outline Unutmayın, gerçek hayatta suç sayılan her şey, internette de suçtur.
Toast Alert...