DİJİTAL ÇAĞIN OKURYAZAR BİREYLERİ BTK’DA BULUŞTU
Yazar(lar): Haber Merkezi | 28 June 2019, Friday 09:45 | 3,049 görüntüleme
TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen **"Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri"** projesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliği ile 21-28 Haziran tarihlerinde Konya ve Ankara’da gerçekleştirildi.
26 Haziran 2019 Çarşamba günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda, uzmanlar tarafından “İnternet Girişimciliği ve İnovasyon, Siber Zorbalık ve Farkındalık Eğitimi, Mobil Uygulamalarda Algı Yönetim Eğitimi, Çevrimiçi Dijital İçerik Oluşturma Eğitimi Mobil Destekli Artırılmış Gerçeklik Uygulaması: Sanal Dünyada Yabancı Olmak” konularında eğitimler verildi.
Verilen eğitimlerle öğretmenlere; medya, medya okuryazarlığı, bilgi ve bilişim teknolojileri ile iletişim alanlarında uygulamalı etkinliklerle önemli beceriler kazandırılması ve öğretmenlerin edindikleri bu bilgi ve deneyimleri öğrencilere aktarması hedefleniyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Anadolu Ajansı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu işbirliği ile yürütülen proje ile gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerine bağlı olarak değişmeye başlayan ve önemi giderek artan "okuryazarlık" becerilerini kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesini sağlamak için öğretmenlerin “Dijital Okuryazarlık ve Medya Okuryazarlığı Becerilerini” kazanması amaçlanıyor.
Proje ile ayrıca “medya okuryazarlığı” olmak üzere “dijital okuryazarlıklarla” ilgili bilgi, beceri ve farkındalıkların, öğretmenler ve öğrenciler yoluyla toplumun en önemli yapı taşı olan “ailelere” ulaştırılması böylece birey ve toplum yararına kullanılmasına katkıda bulunuluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR
keyboard_arrow_right DİJİTAL DÜNYADA KİMLİK HIRSIZLIĞINA DİKKAT keyboard_arrow_right DİJİTAL HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ NELERDİR? keyboard_arrow_right Çocuklar İçin Dijital Mahremiyet keyboard_arrow_right İnternet Okur-Yazarlığı & Arama Motorları keyboard_arrow_right DİJİTAL OYUNLAR VE BİREYLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİETİKETLER
Yorumlar