Size nasıl yardımcı olabilirim?
Dijital Oyunlar

İnternet ve Teknoloji

Webinar Nedir?

İnternet ve Teknoloji

Günümüzde bilgiye erişim ve paylaşım, internet sayesinde daha hızlı ve daha etkili hale gelmiştir. Özellikle eğitimden iş dünyasına kadar birçok alanda webinarlar, bilgi paylaşımının en interaktif yollarından biri olarak öne çıkmaktadır. Peki, webinar nedir?

Hukuk Mesleği ve Yapay Zekâ

İnternet ve Teknoloji

Hukuk mesleği, yapay zekâ (AI) teknolojisinin hızlı gelişiminden en çok etkilenecek iş kollarından birisidir. Bu dijital devrim; hukuk uygulayıcılarının çalışma şeklini yeniden tanımlamayı, süreçleri kolaylaştırmayı, karar alma sürecini geliştirmeyi, adalete erişimi genişletmeyi ve yeni araçlar, yetenekler sunmayı vaat etmektedir. Bu yazıda, yapay zekanın hukuk ve avukatlık mesleği üzerindeki çok yönlü etkisini incelenmiş olup bu durumun hangi fırsatları doğurduğunu ve ne gibi zorlukları beraberinde getirdiği incelenmiştir.

İnterneti Tanıdık

İnternet ve Teknoloji

“Türkiye’nin Dijital Yolculuğu: Türkiye’nin İnternetle Tanışma Hikayesi”

Prompt (Bilgi İstemi) Mühendisliği

İnternet ve Teknoloji

Prompt mühendisliği, yapay zekanın hayatımıza kattığı ve yapay zeka destekli sistemlerden maksimum verim almayı amaçlayan yeni bir kavram olarak düşünülebilir. Oldukça hızla gelişen bir alan olan Prompt mühendisliği, yakın bir gelecekte birçok sektörde önemli bir rol oynayacak potansiyele sahip olacağı değerlendirilmektedir

AIRDROP VE CYBERFLASHING

İnternet ve Teknoloji

AirDrop dosya paylaşımını basit bir şekilde sağlayarak vazgeçilmez bir özellik haline geldi. Son dönemlerde ise bu işlevin kötüye kullanımı yaygınlaşmaktadır.

DİJİTAL OYUNLARIN GELİŞİMİ, YAPAY ZEKÂ VE SANAL VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİĞİN DİJİTAL OYUNLAR İLE ETKİLEŞİMİ

İnternet ve Teknoloji

Oyun kültürü, insanlık tarihi kadar eski olup devamlı gelişim göstermiş, farklı kültürlerde o kültürün geleneğine uygun oyunlar ortaya çıkmıştır.

Dijital Oyun Ekonomisi

İnternet ve Teknoloji

Dijital Oyunlar Kitabı yazarlarından Arş. Gör. Gizem Ateş ve Prof. Dr. Cemalettin Aktepe Dijital Oyun Ekonomisi Bölümünde dikkat çekici şu açıklamalara yer veriyor;

VİDEO OYUNLARI ÇOCUKLARIN ZEKÂSINI GELİŞTİREBİLİR Mİ?

İnternet ve Teknoloji

Teknolojinin hızla ilerlemesi şimdiki çocukluğun gidişatını da büyük ölçüde etkiledi ve çocukların ekranlarla geçirdikleri süreler ciddi derecede artış gösterdi.

DİJİTAL DÜNYA BİZİ SAĞIRLAŞTIRIYOR MU?

İnternet ve Teknoloji

Yüzümüzü, gözümüzü ve kulaklarımızı teknolojik cihazlara öyle çok dönüyoruz ki; "görmedim, duymadım, bilmiyorum" mottosunda, nezaketsizliğe, bencilliğe, ahlaki ve kültürel normsuzluğa, dijital sağırlığa ve dijital körlüğe doğru hızla yol alıyoruz.

TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE GELEN DİJİTAL ŞİDDET KAVRAMI

İnternet ve Teknoloji

Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların fiziksel veya psikolojik açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerdir. Şiddet, özel veya kamusal alanda (evde, aile bireyleri arasında, sokakta, iş yerinde) meydana gelebilir. Teknolojiyle beraber şiddet unsurunun yeni bir uzantısı olarak da dijital şiddet kavramı ortaya çıkmıştır. Kullanıcıların teknolojiyi sorunlu kullanmasından kaynaklı yeni bir şiddet alanı diyebiliriz. Dijital şiddet kavramının tam olarak neyi ifade ettiğine gelmeden şiddetin yalnızca fiziksel olmadığı bir diğer türünün de duygusal şiddet olduğunu önemle vurgulamak gerekir. Şiddet deyince illa birinin birine el kaldırması, vurması gerekmez. Karşımızdaki kişiye karşı ses tonumuzu yükseltmek, bağırarak bir şeyleri ifade etmeye çalışmak da şiddettir. Duygusal şiddete maruz kalan kişiler kendilerini değersiz hissederler. Üstelik zamanla gördüğü duygusal şiddetten kaynaklı kendini hep yanlış yapıyormuş, hep hatalı ve suçlu gibi hissedebilir. İşte karşımızdaki insanda bu denli bir değersizlik duygusu uyandırmak da bir psikolojik şiddettir.

lightbulb_outline Teknolojinin sizi belli bir dil kalıbına sokmasına izin vermeyin. Mrb, Slm, Ok, Kib gibi dilimizi bozan kısaltmalar kullanmayın. Unutmayın, dilini koruyan, geleceğini de teminat altına almış olur.
Toast Alert...